(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ JEDNODUCHÉ
Potřebné ingredience
1kg svíčkové(zadní),já dělala z 1kg vepřové kýty,špek, dva sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou nebo čerstvé 2mrkve, 2 petržele a 1celer 3 bobkový listy,6 pepřů,6 kuliček nového koření,hladká mouka, 150ml smetany,citron,mléko brusinky
Postup přípravy
Vepřovou kýtu jsem prošpikovala anglickou nebo špekem je to jedno.Maso osolit a opepřit.V kastrolu orestovat cibuli zbytek slaniny co zbyl na kousky a vše osmahneme.Přidáme maso a pěkně orestujeme ze všech stran aby se pěkně zatáhlo.Opečné maso vyndáme a ve výpeku osmahneme mrkev,petržel a celer(nebo mraženou zeleninu pod svíčkovou).Pak do kastrolu k zelenině vrátime maso.Vše podlijeme asi půlitrem teplé vody a přisypeme koření.Přiklopíme poklicí a dusíme.Maso obrácíme a podléváme.
Mouku pořádně rozmícháme ve smetaně.Poté maso vyjmeme ze zeleninového základu a uložíme ho do tepla,aby příliš nevychladlo.Z omáčky vyndáme koření a rozmixujeme ponormým mixérem.Přilijeme mléko a smetanu a za občasného míchání vše dobře promícháme.
Omáčku můžeme přepasírovat,ale když se to pořádně rozmixuje tak není třeba používat síto.Omáčku ochutíme citronovou štávou,cukrem a solí.Maso nakrájíme na plátky,.a můžeme podávat
Přeji dobrou chuť!!!!
Mouku pořádně rozmícháme ve smetaně.Poté maso vyjmeme ze zeleninového základu a uložíme ho do tepla,aby příliš nevychladlo.Z omáčky vyndáme koření a rozmixujeme ponormým mixérem.Přilijeme mléko a smetanu a za občasného míchání vše dobře promícháme.
Omáčku můžeme přepasírovat,ale když se to pořádně rozmixuje tak není třeba používat síto.Omáčku ochutíme citronovou štávou,cukrem a solí.Maso nakrájíme na plátky,.a můžeme podávat
Přeji dobrou chuť!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé